20210623 Square One Og Sjak Og Byg 002 Googleplus

Arkitekter tegner til Kickstart Jelling

on. d. 18. august 2021 kl. 20.21

Håndværkere og designere fra Aarhus ønsker at lege med...

“Det bliver så simpelt som Lego-klodser”, fortæller arkitekt Yvonne Buer, der sammen med Yianna Alexaki, har konstrueret en to små træ-modeller af “BIG KUBERNE”, Det er meningen, at de rigtige træ-kuber skal blive en del af et lille sundhedstårn på Gorms Torv.

“Vi forsøger at designe sådan at vores projekter åbner op for Jellings borgere, der gerne må arbejde sammen med os” forklarer Yvonne Buer, og Yianna Alexaki forklarer, at lige nu er teamet i gang med at konstruere tre kuber, hvor stabiliteten skal afprøves, og hvor arkitekterne kan få en fornemmelse af hvordan mere end 10 store kuber på torvet i Jelling kommer til at se ud.

Lokal yoga instruktør kom med idéen
Idéen om at det skulle være et aktivitets- og sundhedstårn kommer fra Jelling, hvor en lokal terapeut gerne ville sætte fokus på sundhed og kroppen, og en  Yoga instruktør derefter foreslog at der på Gorms Torv skulle opsættes en aktivitetscentrum og et “Sundhedstårn” fortæller arkitekterne.

20210623 Square One Og Sjak Og Byg 054 Googleplus (1)

Prototyper

Arkitekterne Yvonne Buer og Yianna Alexaki diskuterer med Khaled Nouhel Aoude hvordan et projekt på Gorms Torv i Jelling kan udformes.

På bordet foran designerne er de små modeller af kuberne.
Der udvikles fortsat og Khaled og Yianna vurderer om der i dette projekt skal gøres brug af gamle reklamebannere, som flettes til beklædning af kuberne.

Genbrug i 2022

Yvonne og Yianna har først og fremmest tænkt på at materialer skal kunne genbruges til næste år, og arbejder for at de rigtige kuber i fuld størrelse både skal produceres og samles i Jelling:

“på den måde bliver der så lidt transport som muligt. Vi kan godt lide at arbejde med at ting kan have mange forskellige funktioner, at vi bygger et lille tårn i år, og at vi til næste år i stedet sætter det hele sammen til et helt andet projekt” forklarer Yianna Alexaki.

“Vores oprindelige idé var umulig på grund af alt det Corona-halløj! Men, Flemming og jeg vil alligevel gerne prøve vores idé af bare i mindre målestok, så i år bygger og roder vi lidt på Gorms Torv sammen med designerne fra Aarhus

— Initiativtager Ole Grangaard Olesen

20210623 Square One Og Sjak Og Byg 049 Googleplus

Problemløsning

Her efterprøves idéen om at Kuberne kan stables og blive til et tårn, problemer er der nok af, men idéen er simpel.

20210623 Square One Og Sjak Og Byg 050 Googleplus

Gamle reklamebannere genbruges

De gamle reklamebannerne kan genbruges og opsætningen og til tårnets udseende, for eksempel via de her standard metalringe i enderne.

KREATIVITET FRA GELLERUP

Kreative håndværkere og designere har brug for værksteder og plads, det kan de få hos Square One i Brabrand.

Fakta om Square One
Square One er navnet på et spirende co-working space i Gellerup/Aarhus V/Brabrand, hvor kreative og praktiske iværksættere kan teste, udvikle og gro deres idé eller start-up.

Square One 010

PASSIONERET ARKITEKT

Den daglige leder af Square One er arkitekten Yvonne Buer.

Der er mange forskellige iværksætter huse i både Vejle og Aarhus, men Yvonne har fra begyndelsen haft fokus på en særlig niche omkring nystartede virksomheder der er baseret på håndværk og design. Virksomheder som har brug for et værksted med maskiner og arbejdsborde og opbevaring af stål og træ.

Samtidig trækker Square One på den lokale arbejdskraft fra de unge Gellerup drenge, der også har tænkt sig at give en hånd med omkring Kickstart projektet.

Hvor kan du følge produktionen af kuberne?

Fra tirsdag den 24. august er du velkommen til at følge produktion af kuber på Skinbjerg 1

Det er området ved Ragnarok Skaterbane og "Runerne" (Jelling fritidscenter).

20210623 Square One Og Sjak Og Byg 077 Googleplus

Square One er gode til at designe uderums-projekter, og det med relativt simple midler. Ole og jeg er jo klima-tosser og vil helst ikke smide materialer og ting ud når nu Kickstart er ovre igen. Vi ved at Square One er godt til at tænke i genanvendelse af byggematerialer og i det hele taget er optaget af at materialer kan genbruges mange gange efter den oprindelige funktion”.

— Initiativtager Flemming Midtgaard