Screenshot 2021 09 17 At 18.19.48

Bæredygtig dannelse - et fornyet mindset

Det der tiltrækker unge fra hele verden, til et ophold på Brandbjerg Højskole, er fællesskabet med andre unge. Unge der kommer med vidt forskellige udfordringer og dagsordener indenor bæredygtighedsdagsordenen.

Højskoleforstander Simon Lægsgaard, Brandbjerg Højskole er samfundsdebattør, kronikør, musiker, komponist og forfatter. Mange elever kommer til Brandbjerg Højskole for at dyrke den bæredygtige omstilling i samspil med unge med forskellige kulturer og forskellige dagsordenen; men med samme temaer.

Uanset om de unge kommer fra land eller by så er de uvante med håndværk og byggeprojekter, de er også fremmede for at arbejde med jorden. Men de vil gerne.

Det højskolen bidrager med er en bæredygtig dannelse - et fornyet mindset - der fører til nye perspektiver. De bliver dygtige til at komme ud og smitte deres omgivelser med noget ingen andre har set. Nogen trænes til at gå ud og rykke hele lokale områder ved at gå ad dialogens vej.

 

 

Vores elever bliver gode til at smitte deres omgivelser med et anderledes fornyet mindset

— Simon Lægsgaard Madsen (Højskoleforstander, samfundsdebattør, konikkør, musiker og komponist. Har bidraget til Højskolesangbogen)

Uanset om de unge kommer fra land eller by, så er de uvante med at arbejde med håndværk og byggeprocesser. De er også uvante med at arbejde med jorden. Men de er sultne efter at lære det!

— Simon Lægsgaard Madsen (Højskoleforstander, Brandbjerg Højskole. Samfundsdebatør, kronikør, forfatter, musiker og komponist. Har bidraget med flere sange til Højskolesangbogen)