E8f0ad99 7Cf3 4A83 Be2c 05Ccbdfeaebf 2 90 0 0 4928 3280 1440 958 274Fda24 (1)

Konfirmander formidler kristendom på byens torv, parkeringspladser, parker og indkøbscentre

Projekt “Kristen Streetart” er et nyskabende initiativ der forener det traditionelle konfirmationsforberedelse med FN verdensmål

Vi er en gruppe af ambitiøse præster der har vores daglige arbejde i den danske folkekirke. Vi har alle erfaring med konfirmationsforberedelse og har i en årrække har arbejdet med de unge konfirmander. Det er med stor fornøjelse at vi udbreder et dybere kendskab til kristendom og næstekærlighed. Vi er sat os sammen og formuleret en vision om at nå ind til konfirmanderne og ud til familien og borgeren på gaden og fremvise religion og kristendom i et nutidigt visuel fortælle univers - via streetart placeret i byens rum. Streetart der er baseret på udsagn og digte fra vores konfirmandhold.

Vision
Vi er gået sammen med Verdensarv i Øjenhøjde og sammen har udfordret vores almindelige og velgennemprøvede konfirmationsforberedelser. Vi har talt med vores konfirmander; og det vi hører er unge mennesker, der er optaget af klimaforandringerne samt manglen på retfærdighed i verden. Temaer som vi mener sagtens kan inddrages i vores konfirmationsforberedelse, omend det kræver nytænkning og at vi tør gøre noget andet end det som vi plejer.

Kristendom er relevant og kan godt tåle at blive set i byens rum
Sammen med Ole og Flemming fra Verdensarv i Øjenhøjde er projektet her nu “sat i søen”, og vi arbejder med en anderledes metode til at arbejde med kristendom og et format der “så at sige” sender den traditionelle klasseundervisning til midlertidig “førtidspension”. Vi vil  vise konfirmandens arbejde frem i store formater og dermed visualisere og fortælle om det nærværende, det moderne, den omfattende og samtidig allestedsværende relevante i det kristne budskab.

 

Kirker, præster og konfirmander samarbejder, som led i konfirmandundervisningen, med  Verdensarv i Øjenhøjde. Målet er at perspektivere UN´s 17 Udviklingsmål i forhold til Kristendommen. Børnenes arbejde i form af digte udstilles efterfølgende i byens rum. Samtidig fortolkes digtene visuelt af unge kunstnere,  der behersker det store “gavl-format” og der udstilles på torve, pladser og P-kældre i byens rum.
Elevernes arbejde resulterer bl.a. i 17 digte som hver kobler kristendom og biblen med de 17 udviklingsmål, herunder fattigdom, klima og retfærdighed.