Screenshot 2021 09 17 At 18.20.10

DET ER VORES MÅL AT SKABE VERDENSBORGERE

Vi har taget den bæredygtige omstilling til os. Vi ansporer vores elever til at tage ud i verden og blive fremtidens forløsere og gå i den foreste linje og være med til at forandre verden

Store ord fra Simon Lægsgaard, der fortæller at "På Brandbjerg" forsøger man at engagere sig i mange forskellige samfundsmæssige problemstillinger: "Det gælder også den bæredygtige omstilling som skolen har taget til sig som en opgave, fortæller Simon Lægsgaard.
Højskolen ligger smukt i det bølgende landskab vest for Vejle tæt på byen Jelling. "Vi har elever der kommer hertil fra hele verden, de unge kommer både for at opleve det mangfoldige fællesskab mellem mennesker fra hele verden.

"Noget eleverne er allermest sultne efter er at få jord under neglene" og Simon uddyber: "Jeg plejer at tale om at vi skal give dem "naturen lige i fjæset" de skal genopdage naturen. De er ikke vokset op med naturen, og de vil gerne ud og dyrke køkkenhaven og lave bæredygtig byggeri og mærke naturens rå-materialer". Simon mener at det er en måde at opleve på det praktiske niveau, der skaber fremtidens ambassadører for bæredygtig forandring.

"Efter højskolen er de rustede som verdensborgere, der kan tage de tilegnede værktøjer med sig ud i verden. Vi siger til dem at de skal gå ud og smitte verden med det de lærer her. Vi siger også til dem at de selvfølgelig ikke skal bære opgaven alene, men de må tage på sig, at de er fremtidens forløbere, der optræder i forreste linje", pointerer Simon Lægsgaard, der hver dag glæder sig over at eleverne tager del af højskolens fællesskab, et fællesskab som de ofte bevarer mange år efterfølgende.

Profil:
Simon Lægsgaard er mangeårig forstander på højskolen Brandbjerg mellem Vejle og Jelling.
Udover at være musiker og tekstforfatter til flere sange i den seneste udgave af Højskolesangbogen, er Simon en aktiv samfunds-debattør og skriver både kronikker og giver foredrag omkring vores samfund og kulturliv.

Der er yderligere interview med Simon under Verdensarv.org

Vi siger til dem at de skal gå ud og smitte verden med det de lærer her.

— Simon Lægsgaard Madsen (Højskoleforstander, samfundsdebattør, kronikør, formand for højskolernes udvalg for bæredygtighed, forfatter musiker, komponist . har flere sange optaget i Højskolesangbogen.tter)

I bærer ikke opgaven alene, - de ældre generationer skal nok bakke op - men I er fremtidens forløsere - I er i forreste linje

— Simon Lægsgaard Madsen (Højskoleforstander, samfundsdebattør, kronikør, formand for højskolernes udvalg for bæredygtighed, forfatter musiker, komponist . har flere sange optaget i Højskolesangbogen)