Screenshot 2021 09 17 At 18.16.01

Børn kan bruge Vikingerne

At være Viking handler om at formidle det gode håndværk. Det mener Gert Jensen fra byen Gjallerhorn ved Horsens. Gert er Mjødbrygger i den Vikingelandsby som Jelling Vikingerne har stillet op under Kickstart

Gert Mjød-brygger og sammen med de øvrige Jelling Vikingerne bygger en Vikingelandsby op under Kickstart. For Gert handler det om formidling, særligt formidling af håndværk.
Han fortæller selv om brygning af honningvin og uddeler smagsprøver af den gode mjød. De øvrige håndværkere er optaget af pileflet, syning og vævning af tekstiler; alt sammen håndværk der stammer tilbage fra Gorm den Gamles tid, og som vikingerne brænder for at vise frem, og hvor der er mulighed for de nysgerrige til at se på, og dem som ønsker at lære, kan deltage i en af de workshops som afholdes.

For Gert er håndværk og identitet to sider af den samme sag: "Hvis man ikke ved hvor man kommer fra, så ved man ikke hvor man skal hen", forklarer Gert Jensen og fortsætter: "Vi skal lære at det vi laver op gennem tiden så vi ikke ødelægger noget vigtigt".